Бізнес ігри як спосіб навчання персоналу

04.07.2023 | Мнение | Просмотры: 250

Хтось бачить проблему, а хтось рішення. Ділові ігри люблять не тільки HR - це відмінний спосіб вивчити методи роботи вашої команди (як окремих учасників так і всіх разом) та освоїти стратегії, що допомагають команді швидко усувати будь-які перешкоди, що виникають на шляху спільної мети. В результаті управління командою проекту стає в рази простішим.

Ділові командні ігри можуть бути спрямовані на розвиток певних якостей та умінь, у тому числі на розвиток навичок комунікації та командної роботи, уміння адаптуватися чи зміцнення здібностей до спільного прийняття рішень.

«Академії гри» пропонує створення ігор для вирішення корпоративних, особистісних завдань клієнта: коучингові, освітні бізнес-ігри; створення заходів для проведення тренінгів, майстер-класів, семінарів для підготовки співробітників компаній. На https://bizgame.top/ читайте докладніше.

Навчання вирішення проблем

Будь-який процес вирішення проблеми починається з її виявлення. Коли проблему виявлено, команда повинна оцінити можливі напрямки дій, а потім вибрати найкращий спосіб вирішення. Для цього потрібне глибоке розуміння своєї команди та її сильних сторін. Мета вправ на вирішення проблем полягає у виявленні цих сильних сторін і у формуванні навичок і стратегій, які допомагають вирішити найскладніші проблеми, а заразом і в тому, щоб розважитися разом із товаришами по службі!

Командна робота

До речі, ділові ігри щодо вирішення проблем підійдуть не для кожної команди. Учасники повинні мати достатню сприйнятливість і бути готовими прийняти будь-які ідеї та рішення. Також їм необхідне гнучке мислення та вміння виходити за рамки жорстких структур, планів та процесів. Зазвичай проблеми виникають у найнесподіваніший момент, тому немає кращого способу до них підготуватися, ніж навчитися бути гнучкими та діяти нестандартно. У цьому випадку керівник може спокійно використовувати гнучкі методи управління командою проекту, знаючи, що його підлеглі досить самостійні, щоб упоратися без жорстких вказівок.

Ще один аспект, який потрібно враховувати за участю у командних іграх та заходах, полягає в наступному: тут немає ні переможців, ні тих, хто програв. Звичайно, в деяких іграх залишається один переможець, але їхня справжня мета полягає в тому, щоб навчитися працювати в команді і виробити гнучке мислення. З метою навчання після кожної гри учасники команди-переможця повинні розповісти про стратегію, яка привела їх до перемоги, та про дії, які вони зробили.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?