Декілька причин почати вивчати іспанську мову

07.11.2022 | Курсы | Просмотры: 365

Хочете вивчити нову іноземну мову, але не знаєте, яку вибрати? Ласкаво просимо до яскравої та сонячної Іспанії з її неймовірною іспанською мовою. Сьогодні розповімо, чому варто вивчити мову Мігеля де Сервантеса та Фелікса Лопе де Вега. Школа іспанської мови SSL вам опанувати мову та підготуватися до складання міжнародних іспитів. Докладніше на ss-l.com.ua

Проста граматика та нескладна фонетика

Почнемо з офіційних сторін будь-якої мови — граматики та фонетики. Іспанська з цим не має жодних проблем. Граматика мови досить проста у вивченні та запам'ятовуванні, на відміну від будь-якої іншої мови все будується за певною схемою та має мінімальну кількість винятків, а рід іменника запросто визначається. Фонетика ж ґрунтується на правилах, які легко запам'ятати. Правил читання досить мало, а наголоси стоять на місці — а якщо ні, то завжди з'являються спеціальним графічним знаком, ставити який студент звикає вже з другого заняття. Якщо хочете швидко навчитися читати іноземною мовою, всі дороги ведуть до іспанської.

Романська мовна група

Іспанська мова - це романська мова. Це дуже допомагає при вивченні нової лексики, адже в ній багато знайомих слів з латинським корінням, яке простіше запам'ятовувати і вибудовувати асоціативний ряд як з англійською мовою (якщо її ви вивчали першою), так і з російською. Наприклад, rotonda  в іспанській — це круговий рух, а у нас це — кругла або напівкругла невелика будівля з куполом — форма кола зберігається в обох мовах.

Поширена мова

Іспанська — друга мова у світі після китайської. Має 470 мільйонів носіїв. Звичайно, в іспанському безліч різних діалектів, але відрізняються вони лише у вимові слів (найчастіше всі діалекти фонетичні). Якщо в південній Іспанії пом'якшуватиметься звуки та закінчення, то на півночі все буде промовлятися точно і чітко. Наприклад, у Мадриді ви швидше почуєте «сьюдас» (від іспанського міста — місто), а в Барселоні «сьюдад» із твердою згодою на кінці. Але цікаво, що ці фонетичні особливості ніяк не впливають на розуміння мови іспанців — можна звикнути до всього.

Література

Іспанську варто вивчити ще й через багату літературну спадщину. Хто б не хотів прочитати знаменитого «Дон Кіхота» Сервантеса в оригіналі, зрозуміти всю красу мови автора і по-новому відчути колорит та жарти твору.

Пунктуація

Іспанська варто полюбити через його особливу пунктуацію: перевернутих знаків вигуку та питання. Ставляться вони на початку пропозиції — хіба це не суто іспанський стиль? Здається, таким яскравим і чуттєвим людям, як іспанцям, дуже йде вираження емоцій через розділові знаки.

Вивчення іншої романської групи

Вивчивши іспанську, з легкістю можна буде зайнятися вивченням будь-якої іншої романської мови — тієї ж італійської, яка нічим не поступається іспанській у своїй красі. До речі, для італійської є певна методика вивчення його «через іспанську». Бонус: навчаєш одну романську мову, отримуєш другу у подарунок. Подумайте, щоб записатись на курси іспанської мови вже сьогодні.

Культура

Вивчаючи мову, ми завжди поринаємо в культуру. Іспанія – країна сонця та щасливих людей, бути частиною такого суспільства завжди приємно, особливо коли ти розумієш, що тобі кажуть і сам можеш відповідати. Побалакати з місцевими, послухати іспанську музику і просто насолоджуватися красою іспанської мови - це те, що дає вивчення іспанської мови.

Фільми і серіали

Останнім часом на екранах все частіше з'являються іспанське кіно та серіали, дивитися які в оригіналі набагато цікавіше — ти розумієш темперамент персонажа, його манеру мови та спілкування: жодні субтитри, жодна озвучка не зможе передати швидкості та жвавості іспанської мови. Почніть із найпопулярнішого серіалу La Casa de Papel («Паперовий дім»), і ви зрозумієте, що російська версія ніколи не відобразить того ж, що оригінал.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?