Дослідження доводять ефективність електронних підручників

26.04.2021 | Новости | Просмотры: 586

Чи знали Ви що поява електронних книг вже змінило становище друкованих в навчальному процесі навіть в Україні?

В останніх дослідженнях були вивчені сприйняття і переваги викладачів і учнів в загальноосвітній школі, і так само в ньому аналізуються подібності та відмінності в перевагах, сприйнятті і їх зв'язку з отриманими знаннями, а також в обсязі уроків, які шольнікі засвоювали по електронним і по паперовим книгам . Таке ж дослідження проводилося і в студентському середовищі. Дані були зібрані як у студентів, так і у викладачів програм навчання в приватному університеті, розташованому в Україні.

Для збору даних від респондентів використовувалися анкети. Результат дослідження показує, що друковані книги воліють в основному через легкості їх використання і читання. І студенти, і викладачі із задоволенням читають друковані книги. Однак викладачі більше мають намір використовувати електронні книги в майбутньому. Уже зараз можна знайти практично всі підручники для школярів останніх класів на сайті Шкільні підручники. Отримані результати дослідження допоможуть постачальникам освітніх послуг, видавцям і бібліотекарям в їх рішеннях, пов'язаних з інвестуванням та управлінням бібліотечними ресурсами, дуже ефективно, що полегшить процес викладання і навчання.

Виконання завдання або підготовка до тесту з використанням цифрової книги перед сном краще не використовувати, тому що в іншому дослідженні виявили, що використання цифрових пристроїв перед сном збільшує час, необхідний для засипання, порушує роботу циркадних годин, гормону мелатоніну, що сприяє сну, швидкого сну і знижує пильність на наступний ранок.

У навчальних цілях, коли вам потрібно зрозуміти і запам'ятати прочитане, друковані книги все ж краще цифрових, але завжди можна роздрукувати необхідні розділи з цифрової книги - це може бути вигідніше ніж купувати підручник цілком.

Третє дослідження, проведене тими ж дослідниками, показало, що електронні книги для юних читачів, створені за допомогою спеціального програмного забезпечення, містять занадто багато інтерактивних візуальних функцій, які залучають юних читачів і дозволяють швидше запам'ятовувати інформацію. Вибирайте якісні підручники на порталі shkola.in.ua.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?