Хто такий UX-дизайнер і що він робить?

24.07.2022 | Курсы | Просмотры: 435

UX-дизайн - це процес створення цінного, приємного досвіду для користувачів, які взаємодіють з продуктом або послугою. Успішний UX-дизайн фокусується на потребах користувачів та допомагає користувачам безперешкодно виконувати завдання та досягати цілей.

Сила UX-дизайну продукту визначає його успіх. Добре продуманий продукт залучатиме, конвертуватиме та утримуватиме цільову аудиторію, одночасно підвищуючи лояльність до бренду. Ефективний дизайн інтерфейсу користувача також знижує витрати на розробку та обслуговування продуктів, одночасно підвищуючи доступність і простоту використання.

Хто такий UX-дизайнер?

Дизайнери  досвіду користувача створюють простий, інтуїтивно зрозумілий досвід взаємодії, який вирішує проблеми користувача в забавних, естетично приємних форматах. Щоб створити позитивний досвід, дизайнери повинні розуміти бажання, стосунки, мотивації, очікування та болючі точки користувача. UX-дизайнери досліджують, чому користувачі приймають продукти, ключові завдання, які вони сподіваються виконати з продуктом, та їхнє ставлення до самого продукту. Ці ідеї інформують про функціональність та дизайн продукту.

Якщо ви хочете стати UX-дизайнером, ви можете почати з того, що пройти безкоштовні курси веб дизайну в Logos UI/UX Academy.

Що робить UX-дизайнер?

Дизайнери, випускники Logos UI/UX Academy створюють продукти, використовуючи ітерактивний процес, заснований на дизайн-мисленні, орієнтованому на користувача підході до вирішення проблем, який керує безперервним циклом експериментів, перевірки та уточнення. Повсякденні завдання та обов'язки дизайнера UX варіюються в залежності від стажу, розміру компанії та унікальних вимог до цієї ролі.

Обов'язки з UX-дизайну в залежності від розміру компанії

Давайте досліджуємо прояв ролей UX-дизайну у різних типах організацій.

У стартапах

Невеликі команди та обмежені ресурси характеризують стартапи, що означає, що UX дизайнери часто контролюють проекти від початку до кінця. Вони відповідають за формування стратегії UX та можуть взяти на себе обов'язки з управління проектами та продуктами. Вони також можуть регулярно взаємодіяти з розробниками та засновниками компаній, щоб визначити терміни, розподілити ресурси та встановити очікування від продукту.

У компаніях середнього розміру

UX дизайнери в компаніях середнього розміру зазвичай є дизайнерами, які мають універсальний набір навичок, глибші, спеціалізовані знання щодо конкретного аспекту UX. Вони привносять у свою роботу безліч точок зору і можуть зробити свій внесок у широкий спектр проектів.

У великих компаніях

У більшій корпорації відділ UX-дизайну зазвичай ділиться спеціалізовані ролі та окремі команди. Дизайнери зазвичай зосереджуються на одному етапі процесу проектування UX у різних проектах. Великі компанії, як правило, пропонують більше можливостей для наставництва, оскільки дизайнери різних рівнів старшинства працюють разом у командах.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?