Нова українська школа: як змінюється навчання школярів?

11.05.2023 | Курсы | Просмотры: 264

У 2017 році було підписано новий закон про освіту, спрямований на вдосконалення системи освіти в Україні. Нижче наведено особливості нової системи освіти в Україні та про те, як уряд намагається покращити її.

Україна у світовій системі освіти

Україна має один із найвищих показників національних витрат на освіту у світі: 6 відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП) спрямовується на фінансування освіти. Закон України «Про освіту» 2017 року зобов'язує країну виділяти на освіту щонайменше 7 відсотків ВВП. Це робиться для того, щоб вирішити проблеми, пов'язані з неадекватними умовами та недостатньою заробітною платою вчителів.

Нова українська школа

Дебати про відповідність країни європейським стандартам освіти тривають не перший рік. В Україні живуть сотні тисяч румунів, молдаван, угорців, росіян. Незважаючи на мовні суперечки, новий закон про освіту демонструє позитивний рух уперед та розуміння українським урядом існуючих недоліків.

Закон передбачає фінансування більш якісних матеріалів та технологій у класах. Нерівність в освіті найбільш помітна в сільських школах, які все ще використовують старі технології та методи навчання. Загалом рух відхиляється від колишніх структур освіти в Україні. Нова українська школа закликає приділяти більше уваги учневі як особистості та його застосовним навичкам.

Початкову освіту

Одним із основних напрямків цієї нової реформи освіти є початкова освіта.

Активно розробляють нові методики навчання. Ви можете купити підручники для 2 класу НУШ онлайн на порталі DETMIR. У роботі з учнем 2 класу використовуються різноманітні інструменти, здатні викликати інтерес, а потім спровокувати учня на самостійну роботу вдома. У зошитах з інформатики, наприклад, можна буде створити базу подальшого поглибленого вивчення предмета. До навчальних матеріалів відносяться

  • Підручники;
  • Робочі зошити із вправами;
  • Конспекти уроків;

Фактично, спостереження за 100 школами по всій країні стало експериментом нової системи. Нова система початкової освіти знайомить дітей із курсами, які сприяють критичному мисленню та аналізу. У класах наразі з'явилося нове обладнання. Крім того, доступні нові будівельні іграшки, такі як Lego, які допомагають розвивати дрібну моторику. Зрештою, цей тип освіти потребує меншого розміру класу та дозволяє збільшити зарплати вчителів.

В Україні найменші класи у світі, але це співвідношення пов'язане з тим, що кількість учнів зменшується швидшими темпами, ніж кількість вчителів. Проте громади не наважуються закривати школи. Крім того, станом на 2016 рік фінансування шкіл надходило з регіонів, тоді як співтовариство підтримувало управління та обслуговування. Крім того, школи з низьким рівнем зарахування постійно одержують фінансування, тому що навколишнє співтовариство надає підтримку. Загалом, незважаючи на ці зусилля, середній розмір класу становить дев'ять учнів.

Перехід на 12-річну систему освіти

Українська система освіти переходить із 11-річної програми на 12-річну. Це включає чотири роки початкової освіти, п'ять років базової освіти і три роки галузевої освіти. Останні три роки служитимуть або академічною або професійною підготовкою. Це підготує студентів до вивчення галузі, що цікавить, на вищому рівні або до виходу на роботу. Ця зміна також спрямована на те, щоб освіта в Україні відповідала європейським стандартам. Наприклад, з'являється велика різноманітність нових якісних матеріалів для навчання дітей, починаючи з 1 класу. Ви можете побачити їх на https://detmir.com.ua/category/48/

Важливою родзинкою нового закону про освіту є акцент на інклюзивній освіті, аспекті освіти, який ніколи раніше не приймався в Україні. Новий закон дозволяє педагогам-фахівцям працювати з дітьми з особливостями. Це надалі дозволяє їм інтегруватися у спеціальні програми у звичайних школах.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?