Новини у світі криптовалюти: причини популярності блокчейну та криптовалюти Ріпл

31.08.2022 | Лайфхак | Просмотры: 354

Останнім часом на просторах Інтернету ми бачимо дуже багато інформації про криптовалюту Ріпл (XRP). Як вона з'явилася, що вплинуло на її популярність та який сьогодні курс Ріпл - розповімо у нашій статті.

Що таке Ріпл?

Ріпл - це блокчейн-проект, який працює на базі мережі під назвою XRP Ledger. Цей проект був запущений ще у 2012 році у якості альтернативної системи міжбанківських міжнародних переказів, таких як SWIFT. 

У проекта була однойменна монета для виконання транзакцій у блокчейні Ripple. Криптовалюта пізніше отримала назву XRP для того, щоб не плутати користувачів.

Сьогодні ціна XRP становить 0,341432 доларів США і вона входить до найбільш популярних криптомонет світу.

Коли та як з'явився блокчейн Ріпл?

Історія створення блокчейну починається ще у 2004 році, коли кількох американських програмістів зацікавила ідея створення децентралізованої платіжної системи. За рік була перша спроба запустити в роботу таку систему, але вона не набрала взагалі ніякої популярності.

Пізніше, аж через 7 років, була створена компанія з назвою Ripple Labs. Це був той же проект, але з кращим функціоналом платіжної системи. І він з часом все ж таки вдалось досягти популярності, яка дійшла до нашого часу.

Які переваги Ріпл?

Головна перевага блокчейну Ріпл - це дуже висока швидкість транзакцій. Створення нового блоку в середньому займає 3-4 секунди.

Наступною перевагою блокчейну Ріпл є низькі комісії при транзакціях.

Також проект Ріпл ідеально підходить для наступних функцій: 

  • використання у додатках для мікротранзакцій; 
  • використання для випуску стеїблокінів;
  • використання для розгортання DeFi-протоколів.

Що таке XRP?

XRP криптовалюта - це власна монета блокчейну Ripple. Емісія XRP становить 1 мільярд, які були випущені відразу під час запуску мережі.

Криптовалюта представлена на багатьох платформах для торгівлі цифровою валютою. Ціна Ріпл зараз трішки впала, як і ціна багатьох інших криптовалют, через ситуацію у світі.

До речі, надіслати криптовалюту не вказуючи тег призначення не вийде.

Криптовалюта користується популярністю серед крупних фінансових користувачів та використовується при переказах через так звані фінансові мости.

Саме через високу швидкість транзакцій, низькі комісії та широкий функціонал криптовалюта користується великою популярністю.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?