Переваги електронних підручників для школярів різного віку

22.09.2022 | Лайфхак | Просмотры: 258

Електронні підручники спочатку розроблялися як навчальний посібник для дистанційної освіти. Але з часом ті широкі можливості, які вони надають для навчального процесу, зумовили впровадження електронних підручників у програми самоосвіти, а також як заміни звичайних паперових підручників у загальноосвітніх програмах шкіл.

Ви можете легко знайти в інтернеті онлайн підручники 5 клас або будь-який інший. Це не займе багато часу. В інтернеті доступні підручники з англійської, французької та інших мов, математики, української та зарубіжної літератури та багатьох інших предметів

Незважаючи на той факт, що паперовий підручник звичніший, а тому на даний момент більш зручний школярам для сприйняття, електронні підручники з кожним роком набувають все більшої популярності через свої набагато ширші можливості.

Плюси електронних підручників

Основними перевагами електронних навчальних матеріалів перед друкованими можна назвати:

  • Функція швидкого пошуку. Індексація інформації в друкованому виданні, якщо й присутня, її можливості дуже обмежені. Електронний підручник, навпаки, надає можливість швидко і точно знаходити потрібну інформацію за будь-яким запитом.
  • Можливість індивідуальної організації та структурування інформації у вигляді гіпертексту. Така система надає можливість об'єднувати найважливіші інформаційні блоки в один логічний ланцюжок. Це позитивним чином впливає на сприйняття навчального матеріалу та сприяє його кращій засвоюваності.
  • Мультимедійні функції. Вони дають можливість використовувати у навчальному матеріалі не лише ілюстрації, а й музику та відеоматеріали. Це значною мірою сприяє підвищенню якості навчання і набагато краще за сторінку звичайного підручника утримує увагу учня, повною мірою концентруючи його на навчальному процесі.
  • Інтерактивне моделювання. У учнів з'являється можливість проводити безліч віртуальних експериментів, наприклад, з курсу хімії біології чи фізики. Причому віртуальні експерименти можуть бути як простими, і досить складними, такими, які у шкільній лабораторії повторити було б просто неможливо. Можна, наприклад, працювати з тривимірними графічними моделями молекул та атомів.
  • Інтерактивна система самоперевірки. Яка дає можливість учневі у зручній (іноді ігровій) формі оцінити рівень своїх знань, більш ґрунтовно підготуватися до контрольних та іспитів.
Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?