Секрети успішного фарбування взуття у домашніх умовах

12.02.2024 | Мнение | Просмотры: 133

У чому секрет успішного фарбування взуття у домашніх умовах? Все дуже просто – потрібно лише правильно визначити тип шкіри, з якої виготовлено ваше взуття, та підібрати відповідну фарбу. При всьому різноманітті видів взуття зі шкіри, за своїми фізичними властивостями вона поділяються на дві великі групи:

  • Шкіра з поверхневим покриттям. Види шкір, на лицьову поверхню яких у заводських умовах наноситься захисний шар: гладкі, лакові, штучні шкіри. Успішно фарбуються всіма видами барвників.
  • Шкіра без поверхневого покриття. Види шкір, на яких немає лицьового покриття: анілінові шкіри, замша, нубук, тимберленд. Успішно фарбуються тільки барвниками, що проникають, які зберігають фактуру шкіри, глибоко проникаючи всередину. Замовити професійні фарби для шкіри та тканини можна на https://kolorstar.com/ua

Щоб визначити з якого виду шкіри виготовлене ваше взуття, потрібно нанести на його поверхню крапельку води та почекати кілька хвилин. Якщо вода вбирається всередину шкіри, у вас шкіра без поверхневого покриття, якщо залишається на поверхні, у вас взуття виготовлене зі шкіри з поверхневим покриттям

Види барвників для взуття

Барвники для взуття за фізичними властивостями також поділяються на дві великі групи:

Покривні (або поверхневі) барвники.

Покривні фарби - це густі в'язкі барвники, які лягають на поверхню шкіри, покриваючи її тонким шаром. Прекрасно підходять для фарбування всіх видів гладкої шкіри, відповідних фактур.

Технологія їх нанесення гранично проста, потрібно очистити поверхню шкіри від пилу, бруду та залишків старого крему. Після чого нанести фарбу губкою, пензликом або тампоном, дати просохнути. За потреби нанести ще кілька шарів. На завершальному етапі рекомендується нанести на шкіру взуттєвий крем або віск як фінішний і водовідштовхувальний засіб.

Покривні фарби так само чудово підходять для техніки розпису взуття та аксесуарів — кастомізації. Вони дозволяють перефарбовувати поверхню будь-які кольори і відтінки.

Для розпису найкраще використовувати спеціальні, що випускаються для подібних робіт фарби, які мають особливі фізичні властивості (густота, в'язкість, розтікання), широкою палітрою кольорів і яскравими, насиченими квітами.

За всіх переваг покривних фарб є один маленький недолік - вони повністю зафарбовують фактуру шкіри, і тому категорично не підходять для замші і нубука, і не рекомендуються на шкірах з яскраво вираженим лицьовим малюнком.

Проникні барвники

Проникні фарби - рідкі барвники, які проникають усередину поверхні шкіри, зберігаючи її фактуру. Дані фарби ідеально підходять як для фарбування замші та нубуку, так і для гладких шкір (у тих випадках, коли треба зберегти лицьовий малюнок).

Наносяться проникні фарби, так само просто - пензликом, розпилювачем або аерографом. Однак взуття перед фарбуванням необхідно ретельно очистити, а після фарбування обробити будь-яким водовідштовхувальним просоченням як фінішний засіб.

До недоліків проникаючих фарб можна віднести не дуже широку гамму кольорів, і відсутність яскравих кольорів на палітрі. Фарбування тільки зі світлого у темний.

Фарбування замші та нубуку проникними барвниками:

Фарбування нубуку Фарбування замші

І насамкінець маленький секрет професійних взуттьовиків - обов'язково перед фарбуванням добре просушіть взуття, не менше 1-2 днів, на колодках або формодягах. Фарби будуть лягати набагато рівніше і триматися набагато довше, а пофарбоване взуття тішитиме вас ще довгий час.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?