Що дають вітамінні комплекси та БАДи організму людини?

23.12.2022 | Лайфхак | Просмотры: 343

БАДи є натуральними добавками, які допомагають організму. Вони не є ліками, тому придбати їх можна не лише в аптеці. Наприклад, багато різних видів БАДів продається на сайті https://fitomarket.com.ua/ua/. Давайте розберемося, чому необхідно зрозуміти, наскільки важливі такі біодобавки організму людини.

Що являють собою біологічно активні добавки

Офіційно БАДами називають добавки до їжі, які містять різні корисні речовини. Оскільки вони є ліками, до них пред'являються особливі вимоги:

  1. Фармакодинамічні, фармакокінетичні та токсикологічні дослідження зразків.
  2. Відповідність заявлених та реально присутніх компонентів.
  3. Контроль за БАДами здійснюється національними органами контролю за якістю.
  4. Продаж здійснюється без ліцензії.

Все це означає, що купити БАД можна в звичайному магазині. Проте довіряти варто лише перевіреним майданчикам.

Різновиди добавок

У складі БАДів можуть бути різні добавки. Усі вони по-особливому впливають стан організму:

  1. Нутрицевтики. Допомагають заповнити нестачу жирів, білків та вуглеводів.
  2. Парафармацевтики. Використовуються для профілактики захворювань та при лікарській терапії.
  3. Еубіотики. Необхідно поліпшити мікрофлору кишечника. Діляться на предіотики та пробіотики.

Найчастіше біодобавки роблять із рослинної та тваринної сировини.

Коли потрібно приймати БАДи

Насамперед варто розуміти, що біодобавки не замінюють вживання ліків. Вони необхідні у таких випадках:

  1. Для підвищення активності та зміцнення імунітету.
  2. Для покращення роботи травної системи.
  3. Щоб нормалізувати функції залоз внутрішньої секреції.
  4. Для виведення шкідливих речовин із організму.

Таким чином, біодобавки використовуються не лише для підтримки активності та здоров'я організму, а й у періоди хвороб, підвищуючи опір шкідливим впливам. Також БАДи використовуються спортсменами при спробах наростити м'язову масу та людьми зі слабким імунітетом.

Для жінок дуже важливо приймати спеціальні добавки в період вагітності та годування груддю. Ви можете знайти відповідні комплекси за посиланням https://fitomarket.com.ua/ua/vitaminy-i-vitaminno-mineralnye-kompleksy-1/vitaminyi-dlya-zhenschin/

Користь БАДів

Спільно з ліками та вітамінами БАДи здатні допомогти у наступному:

  1. Зміцнити імунітет та наростити м'язову масу.
  2. Поліпшити загальне здоров'я організму, підвищити його опірність хворобам.
  3. Поліпшити працездатність суглобів.

Хоча БАДи і не замінять повноцінні ліки, але вони мають корисний вплив на організм людини і допомагають їй у певних ситуаціях.

Тіло незалежно від статі потребує вітамінів, але чоловікам і жінкам потрібні різні комплекси та дозування. Чоловіки зазвичай мають більш розвинену мускулатуру, для зростання та збереження якої потрібне підживлення у вигляді мікроелементів. Дивіться чоловічі вітамінні комплекси за посиланням https://fitomarket.com.ua/ua/vitaminy-i-vitaminno-mineralnye-kompleksy-1/vitaminyi-dlya-muzhchin/

Чи корисні БАДи для організму чи ні

Це питання цікавить багатьох людей. Одні вважають, що вживання біологічно активних добавок допомагає зміцнити здоров'я, для інших – це зайва витрата грошей. І тут важливо розуміти, що підсумковий результат залежить від багатьох факторів. Серед них самі вживані БАДи, частота їх використання, ефект, якого необхідно досягти, та багато іншого.

Як уже говорилося, біодобавки можна купити не тільки в аптеці та їх виробництво не потребує ліцензії. Звідси виникають проблеми з тим, що деякі компанії постачають неякісну продукцію. Тому й купувати її потрібно лише у перевірених постачальників.

Також важливо звертати увагу на кількість вживаних добавок. Справа в тому, що надмірне вживання може нашкодити організму та загрожувати інтоксикацією. В інших випадках БАДи здатні принести користь організму і разом з ліками допомогти впоратися з хворобами. Крім того, буде зайвим проконсультуватися з лікарем. Тільки він здатний точно визначити, що організму не вистачає вітамінів чи інших корисних речовин. Самостійне лікування хвороб за допомогою БАДів ні до чого хорошого не приведе, і ви тільки дарма витратите свій час і гроші.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?