Що таке Learning Management System і де вона застосовується

31.01.2024 | Мнение | Просмотры: 147

З питанням «що таке LMS» стикався майже кожен HR та всі, хто цікавився системами дистанційної освіти. І на нього є чітка відповідь: система управління навчанням (Learning Management System, LMS) – це онлайн-платформа, яка допомагає створювати, змінювати та транслювати курси електронного навчання. LMS служить центром управління, де одночасно реалізовані такі елементи: контент, уроки, спілкування між учасниками, оцінки, терміни та інші складові навчального процесу.

Такі системи часто складно налаштувати - зазвичай для цих цілей використовують професійні сервіси та рішення, такі як skillzrun.com для кастомізації під потреби організації. Але як тільки ви це зробите, ви використовуватимете LMS на повну потужність і створюватимете всілякі інструменти електронного навчання.

Система навчання LMS має незаперечні переваги проти традиційними методами. Наприклад, вона надає викладачам набір інструментів, що спрощує організацію та миттєву доставку контенту. Всі учасники процесу отримують доступ до матеріалів через інтернет із будь-якого браузера та пристрою, нічого не потрібно окремо встановлювати чи завантажувати на комп'ютер кожного користувача.

З LMS у учнів з'явився повний контроль над процесом навчання та можливість стежить за своїм прогресом, чого немає у більш традиційних навчальних програм. Раніше учні відвідували заняття у точний час, ризикували пропустити урок та відстати від програми.

Як і соціальні мережі, які дозволяють вам керувати профілем, викладати фотографії та спілкуватися, LMS дозволяють вам керувати процесом освіти. Ви можете відкривати доступ до навчального контенту в потрібному порядку, перевіряти і відстежувати знання учнів і навіть самостійно створювати критерії для оцінювання результатів.

Де застосовуються LMS-системи

Більшість компаній вже стикалися з корпоративним навчанням, і донедавна воно часто проходило особисто. Це стосувалося і адаптації нових співробітників, підвищення кваліфікації, і регулярної атестації, і командної роботи. Велике корпоративне навчання часто проводилося на конференціях, семінарах та майстер-класах, де працівники збиралися та слухали одного чи кількох інструкторів.

Але традиційна освіта перестала бути стандартом, оскільки онлайн-курси дають набагато більше вигод та роблять знання доступнішими. Під час пандемії COVID-19 дистанційним навчанням стали цікавитись представники всіх сфер. Найінтенсивніше зараз його використовує бізнес та освітні організації — як приватні, так і державні. Система управління навчанням LMS розроблена таким чином, щоб спростити управління та покращити навчальний процес та досягнення учнів.

Грамотно побудувавши структуру управління навчання через електронну learning system, компанії вирішують такі завдання:

  • навчання співробітників,
  • навчання та атестацію в освітніх установах,
  • залучення нових клієнтів,
  • навчання чинних клієнтів.

На платформі LMS https://skillzrun.com/corporate/ набагато простіше створити курс для корпоративного навчання, розподілити теми та провести систематизацію навчальних матеріалів. Не турбуйтеся про пошук сторонніх рішень, інтеграцію та завантаження даних з діючих освітніх платформ — все це вже є в LMS.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?