Що таке тепловізори і для чого вони застосовуються

16.06.2022 | Лайфхак | Просмотры: 340

Зараз у багатьох сферах - від будівництва до медицини, застосовуються тепловізійні технології, які прийшли на зміну традиційним способам обстеження. У цій статті ми розглянемо докладніше, навіщо потрібен тепловізор, як влаштований прилад та які види сучасних пристроїв пропонують виробники.

Відразу слід зазначити, що асортимент тепловізійної техніки різноманітний і включає як прості моделі для стандартних вимірювань, пошуку витоку тепла, виявленні вологи, так і складні пристрої, призначені для проведення експертиз.

Подивитися різні моделі тепловізорів ви можете за посиланням https://grand-pulsar.com.ua/teplovizory

Що таке тепловізори та навіщо вони потрібні?

Тепловізор або тепловизионная насадка для дневных прицелов – це технічний засіб, що включає оптико-електронні елементи, призначений для отримання видимого зображення предметів, що випромінюють інфрачервоні хвилі. Прилад здатний бачити в ІЧ-спектрі будівлі, техніку, людей, тварин та будь-які інші об'єкти.

Тепловізійне обстеження може проводитися на значній відстані від об'єкта та у важкодоступних місцях, під час перевірки не потрібно відключати електрообладнання, розкривати обробку, при цьому сама процедура проходить абсолютно безпечно, а її результати є точними та достовірними.

Все це визначило широку сферу застосування тепловізійних приладів, за допомогою яких:

  • проводиться оцінка стану будівель та споруд, встановлюються місця руйнування будматеріалу, гідро- та теплоізоляції, витоку тепла та локалізації вологи;
  • виявляються приховані протікання в системі опалення, водопроводі, повітря в трубах;
  • перевіряється герметичність з'єднань, фітингів обладнання до введення його в експлуатацію;
  • встановлюються дефекти в ізоляційній оболонці, ділянки перегріву електрообладнання;
  • у медицині – проводиться діагностика пацієнтів з метою виявлення патологій та ділянок із запальними процесами;
  • у військовій сфері – забезпечується моніторинг ситуації.

Влаштування тепловізора

Далі наведемо опис пристрою та принцип його дії. Конструкція приладу включає такі компоненти:

  • Об'єктив, призначений для фокусування ІЧ-променів на приймальному пристрої, який перетворює електричний сигнал на наочну термограму.
  • Дисплей. Візуалізоване зображення демонструється на РК-екрані. Крім того, на дисплеї відображається шкала температур, час і дата, температура об'єкта, що досліджується.
  • Управління. За допомогою елементів керування проводиться настроювання електроніки.
  • Сховище інформації. Отримані дані зберігаються на картах чи спеціальних пристроях. Більшість моделей тепловізорів оснащені пам'яттю для зберігання текстів, фото та відеоматеріалів.

Також пристрій має спеціальне програмне забезпечення, електронну систему для обробки даних та формування звіту.

Pulsar Helion 2 XQ50F

Тепловізор Pulsar helion 2 xq50f – це нова версія популярного тепловізора Helion від Pulsar, який побачив світ ще в далекому 2018 році. У цьому тепловізорі є чотири режими спостереження: ліс, скелі, ідентифікація, користувальницький, три режими калібрування: ручне, напівавтоматичне, автоматичне, вісім колірних палітр спостереження, функція видалення дефектних пікселів Дальність виявлення до 1800 метрів. Цифрове збільшення та кадр у кадрі. Вбудована відео та фото-запис

Pulsar Axion 2 XQ35

Дальність виміру лазерним далекоміром – 1000 м з похибкою 1 м. Картинка виводиться на AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 640х480 пікселів. Зрозуміло, у приладі присутні класичні пульсарівські функції: "картинка в картинці", вісім колірних палітр. Магнієвий корпус забезпечує працездатність приладу занурюючи його на глибину до 1 м протягом півгодини (стандарт IPX7). Температурний режим роботи у діапазоні -25 - +40 З.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?