Шолом для велосипеда: кому потрібен і як вибрати?

25.11.2022 | Мнение | Просмотры: 341

Кожному велосипедисту, скейтбордисту та ролеру, які дбають про власний захист, потрібно купити шолом для велосипеда. У разі падіння чи зіткнення він захистить череп від травмування. Природно, постає питання, на що зважати, вибираючи велосипедний шолом? Є декілька ключових моментів, які слід врахувати, щоб він забезпечував надійний захист.

шолом для велосипеда

Яким має бути велосипедний шолом?

Насамперед шолом повинен відповідати стандарту EN 1078. Кожна сертифікована партія виробів проходить випробування та в разі успішного результату маркується спеціальними наклейками всередині шолома. Він має щільно триматися на голові, не змінюючи свого положення при різких поворотах чи нахилах.

Розмір шолома визначається обхватом голови, тож виміряйте його до здійснення покупки. Остаточно визначитися з моделлю найкраще допоможе примірка. Проте можна замовляти шоломи для велосипеда й через інтернет, адже їхній розмір коливається в межах 4-6 см. Приміром, якщо ваш обхват становить 52 см, варто брати розмір 49-55 см.

Інші важливі критерії вибору:

  1. Вага. Шолом має бути легким, щоб не перевантажувати вас під час тривалих катань на роликах чи велосипеді.
  2. Вентиляція. Кількість і розташування отворів повинні забезпечити достатню циркуляцію повітря задля уникнення перегрівання.
  3. Кріплення. Мають добре фіксувати шолом. Суцільні кріплення більш надійні.
  4. М’які внутрішні прокладки. Забезпечують вбирання поту, тож повинні бути зносостійкими та міцно кріпитися на липучки.
  5. Світловідбивні елементи. Обов’язково потрібні для катання увечері, проте можна обійтися без них, якщо ви катаєтеся винятково за гарного освітлення.

І, звісно, вам має бути зручно у шоломі. Надійно закріпити його допоможуть регульовані застібки та коліщатка.

Який тип шолома вибрати?

Якщо ви катаєтеся на роликах, скейті чи велосипеді з помірною швидкістю та не виконуєте складні трюки, цілком достатньо полегшеного шолома для велосипеда. Це найбільш розповсюджені вироби, тож ви напевно не раз їх бачили. Якщо ви надаєте перевагу агресивному стилю катання, краще користуватися посиленими моделями для фріскейту у формі казанка.

Понад 100 моделей полегшених і посилених шоломів для велосипедів ви знайдете в спеціалізованому магазині «ПроРолики». Тут є шоломи у розмірах від 46 до 64 см різних кольорів і виробників. Досвідчені консультанти допоможуть вибрати захист для дорослих і дітей у стаціонарному магазині та при замовленні через інтернет.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?