Вибрати фільм на вечір: чому це так складно

04.03.2024 | Лайфхак | Просмотры: 90

Це бувало з кожним: зібралися з друзями, щоб подивитись круте кіно, і… застрягли. Ви навіть увімкнули телевізор і приготували напої та закуски. Але вибираєте вже скільки, години півтори? А все тому, що цей фільм уже подивився Ваня і більше нізащо не стане, про цей — Наташа чула надто багато поганого, а в цьому — нелюба актриса Марини. І скільки разів бувало, що ви так і не подивилися нічого за вечір, а просто розійшлися? Насправді варіантів того, як вибрати фільми на вечір ціле море, треба лише розібратися, який підійде саме вам. Про це і поговоримо у цій статті.

Як не треба

Проблема вибору – бич нашого часу. Навколо так багато різних пропозицій, що люди часто просто губляться і впадають у ступор. І, звичайно, таке зустрічається і при виборі фільму на вечір. Але нам усім відомо кілька способів, як цей вибір зробити.

Першим і найчастіше використовуваним способом вибору фільму є так званий «а що там новенького вийшло?». У цьому випадку, ви просто заходите на свій улюблений сайт із фільмами та уважно вивчаєте розділ новинок. Мінус такого способу в тому, що саме він, як правило, викликає більшу кількість суперечок. Адже серед ваших друзів напевно є такі, які обов'язково скажуть, що цей фільм має ще «незрілий» рейтинг і треба почекати, коли його подивиться більше за інших людей.

Інший варіант: залізти на кінобазу в інтернеті та вибрати фільм з розширеного пошуку. Наприклад, ви визначилися із жанром, і це комедія. Забили в основу жанр, рік і, наприклад, країну виробництва. Знайшли фільм. Це плюс. Але є й мінус: поки ви шукали, хтось із друзів уже заснув чи взагалі пішов. Та ні, насправді сайт видав вам в результаті фільмів 5, і вам знову потрібно сидіти вибирати. Це вагомий мінус для тих, хто вже хоче дивитися кіно.

Ще один спосіб: вибираємо фільм за улюбленим режисером, актором, або озвучкою. Тут набагато простіше, погодьтеся, не у всіх така велика кінокар'єра, як у Тома Круза (близько 300 проектів, щоб ви не гуглили). Наприклад, у Дені Вільнева лише близько 10 фільмів. Але ті, що ви ще не дивилися, треба шукати, скачувати, а хочеться онлайн: увімкнув і дивимося. Знову складно та довго. Ставимо мінус, хоч і припускаємо, що знайдуться серед вас ті, кому цей спосіб підходить.

Ще варіант — один із найскладніших: вибрати фільм під настрій. І він чудово працює, коли ви збираєтеся дивитися фільм на самоті. Але зовсім не працює у компанії з друзями. Чому? Та тому, що у вас настрій для жахів, у Олега для комедії, а у Василини для ромкому. І ви можете спробувати знайти фільм, який підійде під всі три критерії, але витратите на це не один вечір, і закінчиться це тим, що прийде Максим і скаже, що чув про круту документалку про медуз. Вердикт: спосіб не підходить.

То що ж залишається? І чи можна вибрати фільм, щоб ніхто не образився і всі були щасливі? Можна, можливо. І є кілька способів зробити це.

Як треба

Найпростіше і ви не повірите! - Дієве: вибрати фільм заздалегідь. Тобто коли ви тільки плануєте сеанс і обговорюєте це в чатику, обговоріть усі варіанти та побажання. Зробіть опитування - функціонал чатів це дозволяє - і зупиніться на одному варіанті, який буде готовий, коли всі зберуться. А якщо хтось раптом захоче передумати, то нагадайте, що вмовляння дорожче за гроші, і наступного разу ви всі обов'язково подивіться фільм за його рекомендацією.

Інший спосіб — веселіший: випадковий вибір. Ви складаєте список фільмів з уподобань всіх присутніх, і випадково «тикаєте пальцем» на один із них. Або можна написати назви фільмів на папірцях і витягнути один із капелюхів. До речі, ще можна скористатися вбудованим генератором на одному з багатьох кіносайтів, який підбере вам довільний фільм по одному кліку. Цей спосіб дозволить не тільки вибрати фільм, але й покайфувати в процесі вибору, що, як ми знаємо, набагато приємніше за муки від інших способів.

Підсумуємо: вибираючи фільм на вечір, віддавайте перевагу тим способам, які додадуть у вашу компанію більше позитиву та веселощів, ніж образ і невдоволень. Адже головне — це провести кайфовий вечір із друзями, а фільм — це лише один із способів зробити його таким.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?