Вивчення іноземної мови методом Callan

14.04.2023 | Курсы | Просмотры: 255

Вивчення іноземних мов актуальне та корисне для людей будь-якого віку, соціального стану та інтересів. Існують десятки методик освоєння нових мов як для самостійних занять, так і для навчання у спеціалізованих мовних школах, однак у нашій статті ми розглянемо так звану систему Callan, також відому як метод Каллана.

Всі актуальні методики вивчення іноземних мов є системами, що базуються на різних мовних аспектах і підходах до їх засвоєння. 4 стовпами методу Callan можна назвати занурення, формування словникового ядра, корисні керовані дискусії та повторення. Докладніше дивіться на сайті Smile English School.

Як виник метод Каллана?

Автором даної методики є британець Робін Каллан. У середині XX століття, будучи молодим викладачем англійської мови в Італії, він зіткнувся з абсолютною неефективністю актуальних на той момент методик вивчення іноземних мов. Це змусило його заглибитись у дослідження механізмів освоєння мови. Через роки він розробив авторську методику викладання англійської мови та відкрив власну школу. Метод Каллана є ретельно продуманою системою інтенсивного вивчення та практики іноземної мови, головна особливість якої полягає у форматі занять «питання-відповідь». Програма складається із 12 рівнів навчання з можливістю проміжної перевірки знань.

Про онлайн навчання за методом Каллана

Хоча метод Callan передбачає надзвичайно структуровані та продумані уроки, дуже важливо, щоб викладач був добре знайомий з ідеєю методу та міг її дотримуватися. Тому ви можете пройти очне навчання або курс англійської мови онлайн за цим методом виключно в акредитованих школах, викладачі яких пройшли відповідну вичерпну підготовку. Про онлайн навчання за методом Каллана дивіться за посиланням https://smile-school.kiev.ua/repetitor-anglijskoyi-onlajn-navchannya-anglijskoyi-individualno/

Вчитель зобов'язаний говорити з природною швидкістю, своєчасно реагувати на помилки і м'яко направляти учнів у правильне русло розмови, щоб вони вчилися не подумки перекладати фрази, але думати мовою, що вивчається. Відповідно до методу Каллана, у межах уроків учні мають достатню кількість практики, тому не потрібно виконувати домашніх завдань. Однак у рамках програми вони практикуються з численними вправами для повторення нової лексики та граматики, а також набором відео та аудіозаписів для аудіювання та корекції вимови.

Як проходять уроки

Згідно з методикою Каллана, кожен урок починається повторенням вже пройденого матеріалу з метою повнішого освоєння лексики та граматики. Введення нової інформації відбувається у форматі діалогу. Таким чином учні швидко поринають у середовище цільової мови, звикаючи до природних темпів розмови. Варто зазначити, що діалог з викладачем є не вільним спілкуванням, але активним повторенням нового матеріалу в контексті керованої дискусії. Так, учень не обмежується вже відомими йому словами, але поступово вводить у вжиток нову лексику. При цьому викладач зобов'язаний у режимі реального часу виправляти учнів. Цей аспект стоїть окремої уваги: вчитель повторює помилку, а потім озвучує правильний варіант для наочнішої демонстрації різниці між ними.

Оскільки методика Callan наголошує на багаторазове повторення нового матеріалу та тренування пам'яті, отримана інформація та лексичний масив надійно закріплюються в активному словнику людини. За словами фахівців, цей підхід дозволяє значно прискорити формування словникового ядра та мовних навичок порівняно з традиційними методиками. Про навчання за методом Каллана у Києві читайте за посиланням https://smile-school.kiev.ua/

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?