Як новачкові розібратися в перший похід

17.02.2024 | Мнение | Просмотры: 102

Похідні збори це ціле мистецтво. Новачки частенько набирають із собою купу речей «про всяк випадок», а потім страждають під вагою рюкзака. З іншого боку, справді корисні дрібниці часом вилітають із голови.

Які речі брати з собою у похід читайте за посиланням https://ua.news/ua/sport/5-vazhlivih-rechej-yaki-varto-pridbati-v-pohid

З чого почати новачкові

Похідні збори це ціле мистецтво. Новачки частенько набирають із собою купу речей «про всяк випадок», а потім страждають під вагою рюкзака. З іншого боку, справді корисні дрібниці часом вилітають із голови.

Навряд це прозвучить несподівано, але перше, з чим треба визначитися, — куди їхати і в якому форматі. Якщо ви ще не бували в походах і навіть жодного разу не ночували в спальнику (на дачі у друзів не береться до уваги), не варто одразу лізти на гору зустрічати світанки. Для початку варто зрозуміти, наскільки такий вид відпочинку вам взагалі підходить: не кожен отримає задоволення від тижневої стоянки у наметовому таборі без гарячого душу та м'якого ліжка.

Виберіть хорошу погоду і вирушайте з наметом кудись на озеро на пару ночей - можна навіть на машині. Зупиніться неподалік цивілізації, щоб дістатися до магазину, якщо похідна кухня не задалася. Як варіант - спробуйте наметовий кемпінг (щоправда, у цьому випадку ваш побут може значно відрізнятися від похідного). А щоб не занудьгувати на одному місці, ходіть у радіалки — одноденні вилазки з мінімальним набором речей та поверненням у табір.

Як підготуватися до більш тривалого походу

Якщо пара ночей у наметі вас не налякала, переходьте на наступний рівень: спробуйте себе на нескладних маршрутах на 5–7 днів, які не вимагатимуть серйозного екіпірування, зате повноцінно познайомлять вас із похідним побутом. Тут можна буде перевірити не лише психологічну, а й фізичну готовність, адже між стоянками доведеться йти із набитим рюкзаком за плечима. Але й нагорода буде велика — природа, яку ви побачите далеко від міста, не можна порівняти ні з чим.

Коли будете впевнені у своїй фізичній формі та здатності витримати різку зміну погодних умов, можна вирушати в гори. Космічні пейзажі, що ви зустрінете на шляху, відпікаються у вашій пам'яті назавжди і згладять багато незручностей. До того ж такий похід — справжня форма медитації та чудовий спосіб вирватися зі звичного колеса турбот та стресів.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?