Як вибрати косметолога: 5 робочих порад

09.05.2023 | Мнение | Просмотры: 184

Перш ніж шукати інформацію про косметологів у мережі або розпитувати знайомих та друзів, потрібно визначитися з метою відвідування фахівця. Якщо потрібно зробити курс масок або інших неінвазивних процедур, то можна звернутися в салон до майстра із середньою медичною освітою.

Коли запити клієнта вимагають серйознішого підходу, наприклад, необхідні ін'єкції ботоксу або введення ниток для підтяжки особи (біо-армування, армування золотими нитками), потрібно йти до спеціалізованих медичних центрів, таких як Косметологія Si, де лікар-косметолог займеться їхньою реалізацією. Детальніше на https://si.lviv.ua/

  1. Обов'язково перевіряйте #дипломи фахівців та наявність медичної ліцензії у клініки. В даний час освіта косметолога особливо важлива, тому що ця професія офіційно входить до розряду медичних. Ніколи не відвідуйте кабінети "вдома", справжній лікар косметолог-дерматолог не проводитиме процедури будь-якого рівня в таких умовах.
  2. Перш ніж довірити свою красу та здоров'я до рук майстра, постарайтеся зібрати про нього максимальну кількість інформації. У багатьох фахівців зараз є облікові записи в соціальних мережах або навіть блоги. З таких джерел можна багато дізнатися про професіоналізм людини. Тим більше, косметологи часто викладають результати своїх робіт до і після. Невелика хитрість: звертайте увагу на відео, а не на фотографії, які викладає фахівець. Останні можуть бути менш достовірними, адже фільтри та фотошоп творять дива. Якщо майстра немає в мережі, запишіться на первинну консультацію. Під час спілкування можна буде зрозуміти, чи підходить він саме вам.
  3. Спостерігайте та робіть власні висновки. На першому прийомі грамотний косметолог зробить повний огляд обличчя, збере повноцінний анамнез, оцінить стан здоров'я пацієнта. Більшість проблем зі шкірою або волоссям залежать від загального стану людини. Фахівець обов'язково дасть направлення на аналізи або порекомендує профільного лікаря, обстеження якого необхідно пройти. Якісна первинна консультація займає не менше години, адже лікар не лише збирає всю необхідну інформацію, а й підбирає стратегію проведення процедур, дає рекомендації щодо догляду в домашніх умовах.
  4. Поговоріть з косметологом про новинки в галузі естетичної медицини та косметології. Важливо, щоб майстер мав широкий кругозір у сфері б'юті-процедур. Навіть якщо він сам не застосовує будь-які методики, розуміти їх загальні принципи має обов'язково. Пам'ятайте, що якщо ви самі знаєте про новинки світу краси більше за косметолога, це точно не «ваш» косметолог. Порада має і зворотний бік. Не варто довіряти майстру, який намагається випробувати на клієнті нові процедури, які він освоїв, не беручи до уваги конкретні потреби і завдання. Такий підхід може серйозно зашкодити.
  5. Зустрічайте одяг! Це саме той випадок, коли зовнішність людини говорить про її майстерність. Косметолог повинен мати доглянутий вигляд, оскільки це візитівка його професіоналізму. Але важливо відзначити, якщо у майстра, наприклад, надлишок філерів на обличчі, це може бути симптомом певної профдеформації. Велика ймовірність того, що і клієнта він приведе до аналогічних результатів.
Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?