Як вибрати офіс для вашого бізнесу

17.02.2024 | Мнение | Просмотры: 94

Роль офісу у роботі будь-якої сучасної компанії переоцінити неможливо. Те саме приміщення може стати як запорукою стабільного розвитку для одного бізнесу, так і бути причиною руйнування для іншого. На жаль, багато підприємців, особливо початківців, роблять серйозні помилки при виборі приміщення. Розберемося, як обрати офіс так, щоб вигоди від його оренди повністю компенсували витрати на його утримання.

Сучасний офісний центр у Львові Оптіма плаза побудований відповідно до міжнародних стандартів організації офісних приміщень. Ви можете орендувати комфортний офіс з підземним паркінгом, якісною системою безпеки, велике паркування та безкоштовна зарядна станція для електромобілів.

Завдання офісу

Перше, що потрібно чітко зрозуміти – це призначення офісу. Саме на тому, які завдання будуть поставлені перед приміщенням, повністю ґрунтуватиметься подальший вибір. Отже, для чого саме може бути використаний офіс:

  • для роботи співробітників, які постійно взаємодіють із клієнтами компанії;
  • для роботи служби підтримки компанії (у форматі call-центру, для віддаленого розміщення технічних спеціалістів чи резервних робочих місць);
  • для організації переговорів, семінарів, тренінгів, конференцій та інших заходів;
  • для розміщення керівного складу підприємства;
  • для отримання юридичної адреси.

Розуміючи мету, набагато простіше правильно визначити критерії вибору офісного приміщення.

Розташування

Розташування можна вважати одним із найважливіших факторів при виборі офісу. Від того, де знаходиться приміщення, повністю залежить ставка оренди.

  • Офіс для розміщення керівництва компанії однозначно повинен розташовуватися в престижному бізнес-центрі або окремій будівлі. Головний критерій під час виборів приміщення у разі – саме статусність.
  • Офіс для розміщення служби підтримки або резервних робочих місць може розташовуватися на периферії. Головне – це достатня площа та адекватна транспортна доступність, щоби співробітники могли безперешкодно добиратися до робочого місця.
  • Офіс для взаємодії з клієнтами має бути розташований у кроковій доступності від станції метро, бажано – у центрі міста. При виборі місця розташування потрібно враховувати і територіальний розподіл потенційних клієнтів, і розташування офісів конкурентів.
  • Офіс для проведення заходів також повинен мати хорошу транспортну доступність, зручне розташування у центрі.
  • Офіс для отримання юридичної адреси повинен розташовуватися в районі, закріпленому за ІФНС, що вас цікавить. В іншому його місцезнаходження не має жодного значення.

Транспортна доступність та зручне розташування – головне, що потрібно враховувати при виборі приміщення, де ви прийматимете клієнтів, партнерів, проводитиме переговори та інші заходи. Ніхто не захоче витрачати півдня для того, щоб дістатися вашого офісу.

Вартість

Звичайно, кожна компанія може мати різний бюджет на оренду офісу, тому тут неможливо дати універсальних порад. Можна лише позначити головні чинники, які впливають ціну:

  • Розташування та транспортна доступність. Чим ближче до центру міста та транспортної інфраструктури – тим дорожче.
  • Площа. Як правило, оренда просторого приміщення у перерахунку на 1 кв. м коштує дешевше, ніж оренда невеликого офісу.
  • Стан. Зрозуміло, що офіси з гарним оздобленням коштуватимуть дорожче, ніж ті, де потрібне проведення капітального ремонту. Однак різниця у ціні може бути компенсована так званими орендними канікулами на час ремонту.
  • Інфраструктура та додаткові послуги: паркування, охорона, доступ до інтернету, обладнання для проведення конференцій тощо.
  • Зверніть увагу: багато орендодавців готові надавати знижки під час укладання довгострокових договорів оренди. Набагато вигідніше мати одного стабільного орендаря, аніж втрачати гроші від порожніх приміщень.

Інфраструктура

Кожен роботодавець зобов'язаний забезпечити хоч мінімальний рівень сервісу та зручності для своїх співробітників. Ваші працівники будуть вдячні за доступ до наступної інфраструктури:

Їдальня, недороге кафе або, як мінімум, супермаркет у кроковій доступності від офісу. Не багато хто звикли брати обіди з дому, тому доступне підприємство громадського харчування стане великою перевагою.

Транспорт. Ідеальний варіант - це офіс, розташований за 5-10 хвилин ходьби від станції метро або зупинок громадського транспорту, або розвезення протягом усього дня.

Банкомат або відділення банку у кроковій доступності.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?