Як заламінувати текст без ламінатора | Інтернет-магазин Палей

29.06.2023 | Мнение | Просмотры: 266

У повсякденності дуже часто доводиться використовувати різні документи. На жаль, далеко не всі з них виконані зі щільного та якісного паперу, мають кожух або спеціальний чохол, який запобігає їхньому пошкодженню. Тоді ми використовуємо ламінування посвідчень, карток, свідоцтв, інших паперів – покриття плівкою для ламінування паперового аркуша, що дає змогу зробити часте використання документів безпечнішим.

Приладдя та матеріали для ламінування

Однак буває так, що ламінувати потрібно щось дуже терміново, а спеціального обладнання для цього немає під рукою. Це не проблема! Надійно захистити документ можна самостійно. Для закріплення захисного шару необхідна праска, ножиці та лінійка. Попри велику кількість видів проведення цієї процедури, усі вони робляться приблизно за однією інструкцією, де різняться лише вихідні матеріали.   

Файл

Найпростіший метод – ламінування документів з використанням звичайного канцелярського файлу. Цей спосіб абсолютно бюджетний, він потребує лише наявності праски, аркуша паперу і, власне, файлу.

Плівка для ламінування

Можна використовувати спеціальну плівку для ламінатора. Вона зазвичай продається в пакуванні по 100 штук, не вирізняється дорожнечею, завжди є у будь-якому канцелярському магазині. Плівки розрізняються між собою за товщиною, яка вимірюється в мікронах. Діапазон вибору плівок досить великий: від 75 до 200 мкм, де 75 мкм – найтонша, а 200 мкм – найщільніша плівка.  

Способи ламінування

Для ламінування використовується домашня праска, яку потрібно довести до середньої температури. Під час нагрівання слід бути дуже уважними, оскільки в разі перегріву великий ризик зіпсувати як плівку, так і сам документ. Потрібний документ розташовується між частинами плівки або файлу. Від кута, де з'єднуються половинки, акуратно пропрасовують усю поверхню, розтираючи бульбашки, що з'явилися.

Якщо ви розжарили праску не надто сильно, то вона не прилипає до пластику. Проте, для надійного склеювання та щоб уникнути псування документів та матеріалів, рекомендується використовувати як прокладку аркуш чистого паперу. Бульбашки з повітрям, що утворилися в процесі ламінування, можна спробувати зігнати звичайною сухою серветкою. У процесі наклеювання, під дією температури матова плівка має набути прозорості та стати жорсткою на дотик. 

Таке просте ламінування позбавить вас тривоги про збереження та зовнішній вигляд документів.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?