У кріптосообществе настав день біткойн-піци!

23.05.2021 | Новости | Просмотры: 380

Ще 22 травня 2010 Ласло ханец витратив 3,8 мільярда доларів (за поточним курсом біткойнов) на піцу. Один з перших послідовників новомодної тоді криптовалюта, яка тільки що була створена, купив пару піц Papa Johns за 10 000 біткойнов.

Ця покупка дорівнювала приблизно 41 долара в 2010 році, виходячи з курсу біткойнов на той момент, і широко розглядається як перший випадок використання віртуальної валюти для покупки чогось в реальному світі.

Проте, ці 10 000 біткойнов зараз можуть бути оцінені приблизно в 380 мільйонів доларів за поточним курсом. Оцінка зроблена незважаючи на різку розпродаж біткойнов, в результаті якої віртуальні активи впали більш ніж на 40% з піку приблизно в середині квітня. Якщо Ви не хочете дізнаватися про новини падіння і злету курсів криптовалюта останнім - рекомендуємо читати український портал Новини криптовалют, який докладно розповідає про всі зміни на кріптобіржах і в світі крипти. Зараз цей портал є одним з найпопулярніших по темі нових валют в країні і у нього безумовно є портал зайняти лідерство в цій сфері в Україні.

На цьому піку ієна за піцу принесла б Ханьецу приблизно 680 млн доларів, якщо припустити, що він зберіг віртуальну валюту, яка була спроектована людиною (чи людьми), який назвав себе Сатоши Накамото в 2009 році.

За даними американського видання The Sun, ханец викладе 100000 біткойнов, які тепер будуть коштувати 3,8 мільярда доларів. CoinTelegraph цитує програміста ще в 2018 році, коли він сказав, що він «не жалкує» про те, що виклав біткойни, які він волею-неволею видобув понад десяти років тому. Зрештою, звідки йому було знати, що біткойн стане прабатьком кріптореволюціі, в результаті якої його ціна злетить до небес.

У Ханеке багато разів брали інтерв'ю, і його покупка піци стала розглядатися як один з ключових моментів в еволюції біткойнов і децентралізованої технології розподіленого реєстру, яка в кінцевому підсумку підтримала б ринок криптовалюта, який на момент свого розвитку оцінювався приблизно в 2,5 трильйона доларів. пік. Вартість криптовалюта, станом на суботу вдень оцінюється в 1,56 трильйона доларів, при цьому біткойн становить 45% від цієї вартості, а друга за популярністю криптовалюта, Ether в блокчейне Ethereum, що становить 18.% від загальної вартості криптовалюта.

Біткойн як і раніше розглядається деякими скептиками або ажіотажем як «шахрайство», але цифрові активи, схоже, тепер знаходяться в невдоволенні з фіатнимі валютами, такими як долар США , і це дійсно так. неясно, що виграє або чи можуть традиційні валюти співіснувати в нову еру грошей.

Ханьец не міг припустити, що один біткойн буде коштувати десятки тисяч доларів 11 років тому, і, можливо, жоден з них не міг мати Накамото. Але це інтрига і небезпека, якими оповита криптовалюта.

Зарегистрируйся и получи 50 Вт. ?